Reconstructia Areolei Mamare

"Mi-as dori ca estetica oncologica sa fie un drept ci nu un privilegiu."

     La fiecare 2 ore în România, o femeie este diagnosticată cu cancer de sân. Cancerul de sân este cea mai frecventă cauză de cancer la femei, staticticile vorbind de 7000 de cazuri noi în fiecare an. Unul dintre aspectele care au cel mai mare impact psihologic asupra femeilor in lupta cu cancerul de sân, este dimensiunea stimei de sine în relațiile sociale și de cuplu. Efectele tratamentelorchirurgicale, în special cele care au efecte vizibile, cum ar fi extirparea unui sân, pot deteriora imaginea fizică, generând secvențe negative asupra percepției identității lor feminine. Întregirea procesului reparator, al traumei fizice și psihice produse de cancerul de sân reprezintă un pas important in revenirea la „normalitatea” pierdută.

    Am ales să mă specializez în tratamente de dermopigmentare medicală tocmai pentru confortul emoțional pe care îl are această procedura asupra femeilor care sunt supuse acestui tip de operație.

   Reconstrucția areolei mamare, este ultimul pas din procesul complet de reconstrucție chirurgicală a sânului, pentru femeile care au suferit o mastectomie. Procedura propriu-zisă, se realizează prin dermopigmentare si presupune reconstrucția areolei mamare si al mamelonului, printr-un desen 3D

NAC (Nipple Areolă Complex) care se potrivește individual cazului, rezultând astfel un efect hiperrealistic al acesteia. Procedura se efectuează într-un mediu steril, unde normele de igienă și sănătate sunt la standarde medicale, siguranța fiind pe primul loc. Echipamentul este 100% steril iar pigmenții folosiți sunt siguri pentru sănătate, certificați UE, pentru a lucra pe pielea fragilizată în urmă tratamentelor împotriva cancerului. Se folosește o cremă anestezică si ser anestezic intraprocedură pentru confortul absolut al pacientei. 

De menționat că aceasta procedura nu se poate efectua în mai puțin de 6 luni de la data în care s-a efectuat reconstrucția chirurgicală!

Cazuri:

1. Mastectomie unilaterala - noua areolă este măsurată și analizată din punct de vedere al pigmentologiei,

pentru a se potrivi perfect cu cea existentă ca într-o oglindă. 

2. Mastectomie biletaerala – se va face o consultație completă cu privire la culoarea, dimensiunea și detaliile noii areole și mamelonului. Voi măsură apoi poziționarea areolei și a sfârcurilor, înainte de potrivirea culorii cu tonul natural al pielii. Adesea pacientele aduc imagini pentru a arăta aspectul pe care speră să îl obțină.

Combaterea cancerului nu înseamnă numai vindecarea fizică, ci și psihologică, după traume multiple în care femeile se confruntă cu temeri, tristețe, sentimente de neajutorare cauzate de mutilarea sau pierderea unui sân.

Contact

Vă rugăm să completați formularul în vederea programării unui consult gratuit în care se vor discuta toate detaliile cu privire la procedură:

Adresa: